Tekninen lautakunta (000200308000b291), kokous 10.9.2021

Esityslista on tarkastamaton

§ 18 Viemäriverkostoon liittyminen / / kuuleminen / uhkasakon asettaminen / kuuleminen / uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakon asettaminen / kuuleminen / kuuleminen

LAPDno-2021-17

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kiinteistönomistaja on saanut ympäristölautakunnan kuulemista koskevan päätöksen tiedokseen 22.2.2018. Uhkasakkolain 13 §:n mukaisesti uhkasakko on vanhentunut 22.2.2020.

Vaasan hovioikeus on ratkaissut kiinteistön viemäriä koskevan riita-asian 6.6.2019. Hallintojohtajan ilmoituksen mukaan korkein oikeus ei myöntänyt asiassa valituslupaa. Kiinteistö sijaitsee vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella. Kiinteistö sijaitsee vesihuoltolain mukaisella taajama-alueella (YKR), joten kiinteistöllä on liittymisvelvollisuus vesihuoltolaitoksen viemäriverkostoon. Lapuan kaupungin vesihuoltolaitokselta saadun tiedon mukaan kiinteistöä ei ole liitetty vesihuoltolaitoksen viemäriverkostoon.

Ympäristölautakunta voi määrätä vesihuoltolain 29 §:n mukaisesti kiinteistön liittymään viemäriverkostoon. Vesihuoltolain 10 §:n mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja jätevesiviemäriin.

Vesihuoltolain 30 §:n mukaan määräyksen noudattamisen tehosteeksi voidaan asettaa uhkasakko lain mukainen uhkasakko.
 

Ehdotus

Ympäristöinsinööri: Ympäristölautakunta päättää varata [peitetty] tilaisuuden selityksen antamiseen liittämisvelvollisuutta koskeva sa asiassa vesihuoltolain 29 §:n ja uhkasakkolain 22 §:n mukaisesti. Selityspyyntö koskee Lapuan kaupungin [peitetty] sijaitsevan asuinrakennuksen liittymisvelvollisuutta.

Selitys tulee toimittaa kirjallisesti 30 vuorokauden kuluessa selityspyynnön tiedoksisaannista Lapuan kaupungin ympäristölautakunnalle osoitteeseen Poutuntie 8, 62100 Lapua. Vastaamatta jättäminen ei estä asian ratkaisemista.

Päätös

Päätös

Valmistelija

  • Kirsi Vesala, Hallintosihteeri, kirsi.vesala@lapua.fi

Perustelut

Otetaan tämä uudestaan käsitteluyyn eli jatkokäsittelyyn.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Vesala, Hallintosihteeri, kirsi.vesala@lapua.fi

Lautakunta päättää että NOTTA