§ 4 Omnian hallinnoimien tilojen korjaus-, kunnossapito- ja muutostöiden hankinta

Lataa 

OMNDno-2022-16

Päätöspäivämäärä

5.9.2022

Päätöksen tekijä

Palvelujohtaja (c_h36_palvelujohtaja_hissa)

Päätöksen peruste

Omnia valitsee Valitut toimittajat -kohdassa ilmoitetut tarjoajat hankinnan palveluntuottajiksi.

Tämä päätös ei luo sopimussuhdetta valittujen palveluntuottajien ja hankintayksikönvälille, vaan sopimus syntyy hankintapäätöksen saatua lainvoiman tai markkinaoikeuden antaessa sopimukselle täytäntöönpanoluvan ja molempien osapuolien allekirjoitettua kirjallisen sopimuksen.

Puitesopimukset laaditaan edellyttäen, että sopimusneuvotteluissa ei ilmene mitään sellaista, joka aiheuttaisi muun ratkaisun. Hankintayksikkö pidättää oikeuden olla tekemättä hankintaa valituilta palveluntuottajilta, mikäli sopimuksen yksityiskohdista ei päästä sopuun.

Päätöksen perustelut

Sen lisäksi mitä edempänä kohdassa Tarjousten käsittely todetaan; Hankintapäätös perustuu tarjouspyynnössä esitettyyn valinta- ja vertailuperusteeseen sekä tarjoajien tarjousten ja yritystä koskevien soveltuvuusvaatimusten tarkastukseen. Tarkemmat tiedot vertailuperusteista on esitetty päätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa. Poissuljetuille tarjoajille ei toimiteta vertailutaulukkoa hankintalain mukaisen tiedoksisaantioikeuden puuttumisesta johtuen.

Kuvaus

 

Päätöksen kohteena on kilpailutus koskien Omnian hallinnoimien tilojen korjaus-, kunnossapito- ja muutostöiden hankintaa tarjouspyynnön 374063 ja sen liitteiden mukaisesti.

 

Tarjouspyynnön tiedot

 

Kansallinen hankinta, hankintalajina rakennusurakka

Päänimikkeistönä Rakennustyöt (45000000-7)

Tarjouspyyntö toimitettu julkaistavaksi 7.12.2021

Korjattu tarjouspyyntö toimitettu julkaistavaksi 28.12.2021.

Toistamiseen korjattu tarjouspyyntö toimitettu julkaistavaksi 17.1.2022.

 

Asia ja sen selvitys

 

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä (myöhemmin Omnia) pyysi tarjouksia Omnian hallinnoimien tilojen korjaus-, kunnossapito- ja muutostöistä. Kilpailutus suoritettiin avoimena menettelynä, jolla perustetaan useamman toimittajan puitejärjestely. Kilpailutuksen valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus ja vertailuperusteena halvin hinta. Hankintayksikkö katsoi oikeutetuksi käyttää vertailuperusteena halvinta hintaa, koska tarjouspyyntöasiakirjat sisälsivät tosiasiallisesti arvioiden riittävät laatu- ja suorituskykyvaatimukset tarjoajayrityksille ja varsinaisille palveluille.

Hankinta oli jaettuna kolmeen osakokonaisuuteen: 1) Rakennustekniset työt 2) Sähkötekniset työt ja 3) LVI-työt. Tarjoaja sai tarjota yhteen tai useampaan osakokonaisuuteen, ja jokaiseen osakokonaisuuteen valittaisiin korkeintaan kolme hyväksyttävän tarjouksen jättänyttä tarjoajaa vertailuperusteen mukaisessa edullisuusjärjestyksessä.

Tarjoaja sitoutui tarjouksellaan kaikkiin tarjouspyyntöasiakirjoissa, lisätietokysymyksiin esitetyissä vastauksissa sekä lisätietokirjeitse annetuissa täsmennyksissä esitettyihin ehtoihin ja vaatimuksiin. Tarjoaja ei saanut asettaa tarjoukseen omia ehtojaan.

 

Päätös

Päätin selostusosan mukaisesti valita Omnian hallinnoimien tilojen korjaus-, kunnossapito- ja muutostöiden hankinnan sopimustoimittajat seuraavasti:

Osakokonaisuus 1 / Rakennustekniset työt

1. Grauline Oy

2. Rakennustoimisto Anttonen Oy

3. Mirlux Oy

Osakokonaisuus 2 / Sähkötekniset työt

1. Voltmen Oy

2. Carera Oy

3. LT Kiinteistötekniikka Oy

Osakokonaisuus 3 / LVI-työt

1. LT Kiinteistötekniikka Oy  

 

 Liitteet              Liite 1 - Vertailutaulukko

 

 

 


 

Allekirjoitus

Matti Hissa
palvelujohtaja
etunimi.sukunimi@omnia.fi
puh. 046 851 5060
 

Organisaatiotieto

Tiedonhallinta